2 diciembre, 2015

Presència online, reputació positiva

Por Faqtoria Muntaner

Tenir presència en Internet resulta indispensable per a que les empreses connectin amb els consumidors

Cada vegada hi ha un major percentatge de població connectada, fins al punt que ja no hi ha diferència entre off i on en el dia a dia de les persones. Internet ja no és un mitjà, és l’escenari on passa tot. És el canal preferit per conèixer i relacionar-se amb les marques. Aquesta circumstància imposa una nova forma de pensar el màrqueting digital, un nou camí de pensament que ajuda a les marques i a les organitzacions a escriure el futur en un entorn nou i ple de possibilitats.

Fa uns anys, la revolució web alertà totes les empreses dels avantatges que suposava pertànyer a aquesta xarxa i poc a poc es van llançar a l’aventura. Cada vegada més gent, no només en el mercat empresarial, sinó també els consumidors finals, utilitzen l’entorn digital com a font de consulta per conèixer l’oferta dels productes o serveis que desitgen adquirir. En aquest escenari, les marques no poden oblidar que no tracten amb clients, sinó amb persones; d’aquí que sigui imprescindible fugir de les classificacions hieràtiques i pensar que cada persona és una única “base de dades” que interactua de forma diferent en cada canal.

Una pàgina web és una targeta de presentació però també una eina de retroalimentació (feedback), d’enfocament en saber que pensen els nostres consumidors sobre els nostres productes i /o serveis. Per una altra banda, les xarxes socials constitueixen una eina efectiva de màrqueting online, un poderós canal de comunicació 2.0, un espai on es donen cita usuaris i marques.

Les xarxes socials són una de les més poderoses eines que tenim al nostre abast: ens dóna un contacte directe, real i immediat amb els nostres clients (coneixent i aprenent d’ells) dels seus gustos, perquè puguem adequar-nos a ells. Però no és qüestió d’estar a totes les xarxes, sinó en les més adequades a la nostra empresa. Cal seleccionar les més idònies i treballar-hi de forma ordenada. Aquesta estratègia anirà creant una comunitat que ens acompanyarà si la cuidem com cal.