1 diciembre, 2015

Màrqueting de continguts, estratègia a llarg termini

Por Faqtoria Muntaner

Els consumidors són ara els que troben les marques i interactuen amb elles de forma consentida.

Avui els consumidors han deixat de ser receptors passius i ja no estan disposats a permetre les interrupcions publicitàries dels mitjans. Els usuaris busquen informació de valor que els resolgui un problema, els orienti cap al que estan buscant, els doni una solució i puguin aprendre.

Tot aquell que realitzi una recerca en línia està buscant informació que li sigui d’utilitat i contingut de qualitat. Això vol dir que tant textos, com fotos i vídeos, han de satisfer les necessitats de la recerca i despertar l’interès de l’usuari. L’objectiu del màrqueting de continguts és la creació i distribució de continguts ideats per informar, entretenir i ajudar a l’usuari. Serà llavors quan el contingut de qualitat atregui clients potencials al nostre lloc web, la qual cosa ens permetrà afegir-los als nostres contactes i vendre’ls el nostre producte. Un màrqueting de continguts eficaç ens permet crear una associació molt positiva de la nostra marca de cara als clients potencials sense, per això, promocionar-la en excés.

Tot aquell que realitzi una recerca en línia està buscant informació que li sigui d’utilitat i contingut de qualitat

un-curso-de-community-manager-diferente

Fer màrqueting de continguts no significa comunicar més sobre la teva empresa i els nostres productes, sinó quesignifica canviar el nostre enfocament comunicatiu, començant per entendre les necessitats reals dels nostres clients i veure quin tipus de continguts són els que aporten valor al nostre target principal. Traiem del centre de l’equació a l’empresa i centrem l’atenció en el nostre target. D’aquí la importància de mantenir la web actualitzada així com les xarxes socials, deixant enrere mitjans de comunicació tradicionalment més convencionals.

Així, un cop hem despertat l’interès del client potencial, el nostre objectiu principal ha de ser tractar de refermar el vincle entre aquest i la nostre empresa. I és que el màrqueting de continguts té un efecte especialment durador, ja que el contingut de qualitat incita a l’usuari a continuar amb la lectura, fer clic i a explorar el nostre lloc web per descobrir més sobre ell. Un lloc web que contingui contingut de qualitat va a generar trànsit durant mesos, i fins i tot anys. A més, Google premia els llocs web que ofereixen un bon contingut amb un millor posicionament en els resultats de cerca.

El màrqueting de continguts és una estratègia a mitjà / llarg termini que aconseguirà un doble efecte: posicionar la nostre web com a rellevant en els cercadors i la fidelització dels usuaris, amb la finalitat que es converteixin en clients. No és el mateix atreure que retenir i aquesta estratègia de màrqueting el que busca és la fidelització de l’usuari i dels clients.